Tort cu branza si frisca

Tort cu branza si frisca

O reteta minunata si usor de realizat. Trebuie sa recunosc ca am „adoptat-o” de ceva vreme. Reteta nu-mi apartine, am copiat-o de undeva…nu mai stiu de unde, dar stiu ca este o reteta minunata si ca ma salveaza cu succes de fiecare data.

 

Ingrediente

Ptr blat

2 oua

100 g zahar

1 plic zahar vanilat

40 g amidon alimentar

40 g faina

½ lingurita praf de copt

Unt pentru uns tava


Pentru crema de branza

1 lamaie

6 foi gelatina sau 10 g gelatina granule

500 g crema de branza cu smantana

200 g zahar

375 g frisca lichida

Zahar pudra pentru decor


Se incinge cuptorul. Se unge tava cu unt. Se freaca galbenusurile cu 2 linguri de apa. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate totul timp de 3-5 min. Se cern deasupra amidonul, faina si praful de copt si se amesteca. Se bat albusurile spuma si se adauga la aluat.

  1. Se aseaza aluatul in forma si se coace 30 min. Se scoate din cuptor, se lasa 5 min. la racit in forma, apoi se rastoarna pe un gratar pentru prajituri. Se lasa sa se raceasca. Se sectioneaza blatul pe orizontala. Partea de jos se aseaza pe un platou. Se tapeteaza marginea formei cu hartie de copt si se fixea in jurul blatului.

  2. Se spala lamaia, se rade coaja si se stoarce zeama. Se inmoaie gelatina in apa si se topeste la foc mic.

  3.  

  4. Se amesteca branza cu zaharul, coaja si zeama de lamaie. Se bate frisca spuma si se adauga la crema de branza. Se intinde compozitia pe blatul tortului. Se aseaza deasupra al doilea blat si se pune tortul la rece. Se indeparteaza margine formei si hartia si se presara tortul cu zahar pudra.

 

Observatii personale:

Eu am o forma mai mare de tort, respectiv cu un diametru de 28 cm si adaug de fiecare data o portie si jumatate din ingredientele enumerate mai sus. Dublez cantitatea de lamaie, iar cand am la indemana limeta, adaug cu placere. Este mult mai parfumata si mai aspectoasa. Batonul de vanilie este un alt ingredient nelipsit din varianta mea de cheesecake, fiindca este de fapt un cheesecake.

 

Incercati cu incredere aceasta reteta si va garantez ca veti fi apreciati pe deplin.