Prajitura Saseasca

Prajitura Saseasca

O reteta de suflet care-mi aminteste cu nostalgie de Omi - bunica mea sasoaica, de vremurile copilariei, de gustul condimentelor si al dulciurilor preparate in casa...

Prajitura Saseasca

INGREDIENTE

500 g zahar

300 ml apa

100 ml ulei

16 linguri faina

4 oua

1 lingurita bicarbonat

1 varf lingurita cuisoare macinate

1 lingurita rasa scortisoara

Nuca

Rahat

 

MOD DE PREPARARE:

  1. 250 g zahar se arde si se stinge apoi cu 300 ml apa. Se lasa sa fiarba pana se leaga ca un sirop
  2. 250 g zahar se freaca cu 4 oua si se adauga 100 ml ulei, 16 linguri faina amestecata cu 1 lingurita bicarbonat. Se adauga siropul de zahar ars, cuisoarele macinate, 1 lingurita rasa cu scortisoara, nuca si rahat.
  3. Compozitia se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
  4. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace aprox 30 min.